Kutatás

Kutatás 2010/2011

A 2010/2011-es tanévben megismételtük a „Kihívás- a kábítószernek ellenállni?” -  című kutatásunkat. Az előző kutatás óta eltelt négy év, és kíváncsiak voltunk, hogy a négy éves munkánk, ami arról szólt, hogy felhívjuk a fiatalok figyelmét a kábítószer használat veszélyeire és megelőzzük, hogy fogyasztókká váljanak - mennyire volt eredményes? Fontosnak tartjuk a munkánk értékelését hosszútávon.

Kutatás 2009/2010

A 2009/2010-es tanévben belevágtunk egy kutatásba, amelynek célja az volt, hogy jobban megismerjük a szabadkai fiatalok napi szokásait, hogy hogyan töltik a napjaikat, és a szabadidejüket. Például: - Mennyi időt töltenek a szüleikkel, - milyen programokban vesznek részt együtt, - mennyi időt töltenek tévézéssel, számítógépnél, - hol és hogyan  ismerkednek, - hányan sportolnak, - járnak-e fogadó irodákba és játékgépeznek-e illetve mindezekre mennyi pénzt költenek. A kutatásban 2205 fiatal vett részt.

Kutatás 2007/2008

A 2006/2007-es iskolaév végén 2756 fiataltól kaptunk vissza kitöltött kérdőívet, amelyet anonim módon töltöttek ki. A kérdőívben olyan kérdések szerepeltek, amelyek feltérképezték a fiatalok ismereteit a legális és illegális drogokról, arról, hogy hogyan mit gondolnak, hogyan őrizhetik meg a mentális egészségüket, illetve hogyan érezték magukat a kiállításon. A kapott eredményeket a „Gyermek héten” - tettük publikussá. A  szakmai gyűlésen  a szabadkai városházán.